31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Take a BITE at Amsterdam's
finest restaurants!

Dit is BITE

BITE of Amsterdam is er voor de echte food liefhebbers en professionals uit het vak.

Op BITE vind je ’t hele weekend een bijzondere mix aan eetculturen en uiteenlopende restaurants. Je schuift aan bij je favoriete Chef’s en je kunt erop rekenen dat de service en kwaliteit van het allerhoogste niveau zijn.

BITE gaat verder waar andere food festivals stoppen, want naast goed eten is er ook een rijkelijk gevuld programma waaraan je kunt deelnemen voor zowel jong als oud. Er zijn workshops, masterclasses, demonstraties en proeverijen. Je proeft, kookt en leert met én van professionals uit het vak. Verder maak je kennis met trends op het gebied van koken, eten en drinken, de nieuwste keukenapparatuur, culinaire ambachten en heerlijke producten.

Er wordt lekker geborreld en zodra we uitgegeten zijn mag er natuurlijk ook gedanst worden! Na je bezoek aan BITE ben je meer dan verzadigd en zit je vol nieuwe kennis en inspiratie…

Ready to
take a bite?

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

– Toegang tot het festivalterrein met 100+ restaurants, chefs, producenten en merken
– Deelname aan kooklessen in de Kookschool, de BBQ Challenge en proeverijen
– Culinaire markt, live muziek en DJ’s op de terrassen en paviljoens tot zonsondergang

FAQ

Hoe neem ik contact op met BITE of Amsterdam?

Heb je vragen over BITE of Amsterdam of wil je deelnemen aan BITE? Mail ons! Je kunt ons bereiken op info@biteofamsterdam.com.

Moet ik een kaartje voor kinderen kopen?

Kinderen tot 10 jaar kunnen gratis naar binnen. Voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 12,50. Vanaf 17 jaar betaal je de normale entreeprijs.  Je moet wel alvast je kids registreren en een kids ticket downloaden. Legitimatie is verplicht bij de entree van het evenement. Daarnaast geldt dat voor kinderen onder 18 jaar dat ze alleen onder begeleiding van een volwassene toegang tot het evenement krijgen. Let op: het is niet toegestaan om alcohol te schenken aan bezoekers onder de 18 jaar, ook niet verstrekt door de ouders van deze minderjarige bezoekers.

Hoe kan ik betalen op BITE of Amsterdam?

BITE is een Pin-Only evenement. Dit betekent dat je bij alle restaurants, marktkramen en deelnemers kunt pinnen. Betaal je toch liever met cash? Geen probleem, daar hebben wij cashcards voor die kunnen worden opgeladen met een bedrag naar keuze bij onze kassa’s bij de ingang. Hiermee kun je bij ieder paviljoen betalen en werkt als een bankkaart.

Wat kosten de gerechten op BITE of Amsterdam?

De gerechten van de restaurants op BITE of Amsterdam zijn geprijsd tussen de €7,50 en € 12,50. De icon dishes zijn gelimiteerde gerechten, waar de chefs mogen los gaan in hun ingrediënten en een prijs boven € 12,50 kunnen vragen voor het gerecht…

Wat kan ik met een toegangskaart voor BITE of Amsterdam zoal doen?

Met een toegangskaart voor BITE of Amsterdam kun je allereerst genieten van de ongekende gezellige ambiance die wij voor je in het Amstelpark hebben gecreëerd. Daarnaast zijn er verschillende tastings, kookdemonstraties en workshops waaraan je gratis kunt deelnemen.

Wanneer zal BITE of Amsterdam plaatsvinden?

BITE of Amsterdam vindt plaats op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024.

Kan ik met het openbaar vervoer naar het Amstelpark?

Dit kan zeker! Het Amstelpark ligt schuin tegenover station Amsterdam RAI waar je met de trein en metro aankomt. Ook met de Noord-Zuid metrolijn zijn wij zeer goed bereikbaar.

Is het je gelukt om op station Amsterdam RAI te komen? Dan ben je er al bijna! Vanaf hier is het namelijk nog geen 10 minuten lopen naar het Amstelpark. Neem de ingang bij restaurant Rosarium volg onze signing om naar de ingang van het evenement te lopen. Ook is het mogelijk om tram 50, 51 of bus 62, 148 of 169 te nemen. Deze stoppen voor de deur, bij halte Weerdestein.

Wil je meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek op 9292ov of op de website van NS.

Kom je met de auto? Check dan voor je vertrekt de apps van Waze, Flitsmeister, TomTom of bekijk Google Maps of www.vananaarbeter.nl. Je kunt in de buurt van het evenement op verschillende plekken parkeren. Ingang van het park is waar restaurant Rosarium ligt.

  • Maandag – zaterdag.
  • Betalend: 09:00 – 19:00.
  • 2,50 euro (1e uur),  5,00 euro (vanaf 2 uur en langer).
  • Zondag gratis parkeren.
  • Boete bij niet betalen: 150 euro.
Waar kan ik parkeren?

Rondom het Amstelpark is er parkeergelegenheid, maar kom vooral met de fiets of met het o.v. De Noord-Zuidlijn stopt bij de RAI – dan is het nog maar 10 minuten lopen naar het park!

Waar wordt BITE of Amsterdam gehouden?

In het Amstelpark in Amsterdam. Oud Floriade terrein (editie 1972), met verschillende tuinen (waaronder de Japanse – en Italiaanse tuin), een doolhof, een midgetgolfbaan, een rosarium, een oranjerie, kassen, het Rododendronvallei, een molen, een stadsboerderij en een grote speeltuin. Er is een treintje dat het hele park rond rijdt. In het Glazen Huis zijn vaak interessante kunst tentoonstellingen.

Is BITE of Amsterdam rolstoelvriendelijk?

De organisatie van BITE doet er alles aan om het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Er zijn invalide parkeerplaatsen op locatie aanwezig en er zijn ramps bij elke opgehoogde stand. Daarnaast zijn er verharde paden, liggen er vlonders op het gras en is er een invalide toilet te vinden bij de EHBO post van BITE of Amsterdam. Met andere woorden: we verwelkomen onze gasten komend op een rolstoel heel graag. Mocht er onverhoopt toch iets moeilijk toegankelijk zijn, dan komen wij als team de benodigde hulp aanbieden!

Mogen huisdieren mee naar BITE?

Helaas is het niet toegestaan om je huisdieren mee te brengen naar BITE of Amsterdam m.u.v. blindengeleidehonden.

Wat doe ik met mijn afval?

Als je thuis bent gooi je het afval ook niet naast de vuilnisemmer. Een schoon terrein draagt bij tot een leukere en mooie beleving. Daarom: gooi het afval in de geplaatste afvalcontainers rondom het terrein. Samen houden we het superschoon. Gooi het ook vooral in de daarvoor bestemde bak. Zo kunnen we het afval scheiden en werken we samen aan een groene toekomst.

Is er ook genoeg keuze voor veganisten en vegetariërs?

Ja, er zijn op BITE of Amsterdam genoeg vegan en vegetarische gerechten verkrijgbaar. Ieder restaurant presenteert in ieder geval 1 vegetarisch of vegan gerecht op de menukaart. Kortom: er is volop keuze. We zullen de gerechten voorafgaand aan het evenement presenteren op onze website!

Contact

Heb je vragen over BITE of Amsterdam of wil je deelnemen? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op.

E-mail: info@biteofamsterdam.com

ADRES

BITE of Amsterdam B.V.
Nijverheidsweg 16
3762 ER Soest

EVENEMENTLOCATIE

Amstelpark
Amstelpark 1
1083 HZ Amsterdam