31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Take a BITE at Amsterdam's
finest restaurants!

Alain Caron

Alain Caron is geboren in Parijs, maar woont inmiddels al meer dan 30 jaar in Nederland. Voordat Alain eindelijk zijn passie vond in de culinaire wereld, heeft hij twee jaar lang Parijse wasbakken ontstopt én had hij zijn eigen jazzrockband: Dune. Helaas was dit toch niet helemaal voor hem weggelegd en toen zijn band werd opgeheven vertrok hij samen met zijn Nederlandse vriend, Jet, naar Parijs om daar in een restaurant te gaan werken. Hier leerde hij de basis van de Franse keuken.

Na een tijdje hier te hebben gewerkt, besloten Alain en Jet om op wereldreis te gaan voor 1,5 jaar. Toen ze terug kwamen vervolmaakte Alain zijn kookkunsten in diverse Parijse (sterren)keukens waarna ze uiteindelijk naar Nederland vertrokken. Hier werkte hij in verschillende restaurants zoals De Kerstentuin, Tante Koosje en Restaurant Christophe. Na veel werkervaring op te hebben gedaan in meerdere restaurants, maakte Alain in 1995 zijn debuut als TV-kok bij Wie Kookt Er. Echter kwam zijn echte naamsbekendheid toen hij jurylid werd bij MasterChef Holland. Nu is Alain nog wekelijks te zien als presentator bij het programma Binnenstebuiten.

Inmiddels is hij bijna overal te zien en heeft hij meerdere kookboeken geschreven. In 2017 opende hij zijn eigen restaurant samen met zijn vrouw en kinderen in Nederland; Café Caron. De jaren erna  volgde opening van de restaurants Petit Caron, Cantine de Caron en De Gouden Reael.

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

– Toegang tot het festivalterrein met 100+ restaurants, chefs, producenten en merken
– Deelname aan kooklessen in de Kookschool, de BBQ Challenge en proeverijen
– Culinaire markt, live muziek en DJ’s op de terrassen en paviljoens tot zonsondergang