31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Bas van Kranen

Bas van Kranen is de executive chef van Restaurant Flore** in Hotel De L’Europe in Amsterdam. Hij en zijn team hebben hun culinaire identiteit herdefinieerd met de focus op ‘conscious fine dining’ – een duurzame en pure benadering van koken. Onder leiding van chef Bas van Kranen heeft De L’Europe Amsterdam een opmerkelijke transformatie ondergaan met de lancering van Restaurant Flore**, een restaurant dat niet alleen een breuk met het verleden markeert, maar ook een vooruitstrevende koers naar ‘conscious fine dining’ en een natuurlijke benadering van koken vertegenwoordigt. Van Kranen’s visie leidde tot een ontdekkingsreis naar nieuwe kooktechnieken en smaakprofielen, waarbij het team zichzelf uitdaagde om nog creatiever en gedurfder te zijn. Met een uitgebreid menuconcept bestaande uit kleine, creatieve gerechten, combineert de keuken van Flore Nederlandse ingrediënten met de zuiverheid en verfijning van Japanse culinaire technieken, met een sterke nadruk op seizoengebondenheid en respect voor de natuurlijke smaken van de ingrediënten.

Eerder was Bas, chef-kok bij restaurant De Leuf, voordat hij in 2018 executive chef werd bij restaurant Bord’Eau. Bas van Kranen wordt erkend voor zijn bijdragen aan duurzame gastronomie en heeft twee Michelin-sterren plus een groene Michelin ster behaald voor restaurant Flore. Bij de Gault & Millau verkiezing van 2024 is restaurant Flore verkozen tot het groenterestaurant van het jaar.

Met andere woorden: Bas en zijn team staan voor een bijzondere culinaire ervaring die wij met jullie willen delen tijdens Bite of Amsterdam!

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

• Toegang tot het festivalterrein
• 100+ deelnemende restaurants, chefs, borrelterrassen en merken
• Masterclasses en kooklessen in de Kookschool
• Meedoen aan proeverijen
• Verschillende workshops in het Workshop paviljoen

BITE of Amsterdam is dit jaar jouw culinaire hoogtepunt!