31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Take a BITE at Amsterdam's
finest restaurants!

Jacques Pourcel

Jacques Pourcel is opgegroeid in Agde (Hérault) samen met zijn tweelingbroer, Laurent Pourcel. Vanaf jongs af aan waren zij al geïnteresseerd in koken en op 24-jarige leeftijd openden zij dan ook al hun eerste restaurant, Le Jardin des Sens in Montpellier dat uitgroeit tot een drie Michelinsterren restaurant.

Na de opening van dit succesvolle restaurant is het tijd om uit te breiden naar het buitenland. Deze uitbreidingen beginnen in Tokyo, met restaurant Sens & Saveurs. Daarna gaan ze al snel door met de opening van meerdere restaurants; D’Sens in Bangkok, Maison Pourcel in Shanghai en Café Français in Sri Lanka. Maar hun verlangen naar ondernemerschap en innovatie reikt veel verder dan de restaurants zelf. Inmiddels zijn ze dan ook eigenaar van een kookschool, een loungebar en hebben ze meerdere kookboeken geschreven.

Jacques zijn stijl van koken is geïnspireerd door het zuiden van Frankrijk en werkt graag met contrasten; warm & koud, zacht & knapperig en zoet & zout. Verder staan kwaliteit en eenvoud centraal in zijn keuken en werkt hij alleen met lokale producten van goede kwaliteit.

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

– Toegang tot het festivalterrein met 100+ restaurants, chefs, producenten en merken
– Deelname aan kooklessen in de Kookschool, de BBQ Challenge en proeverijen
– Culinaire markt, live muziek en DJ’s op de terrassen en paviljoens tot zonsondergang