31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Jermain de Rozario

Het verhaal van Jermain de Rozario is het verhaal van hoe een straatschoffie zich ontwikkelt tot een vooraanstaand chef in Nederland. Hij groeit op in een groot gezin met vijf broers en zussen. Al op 15-jarige leeftijd gaat hij het huis uit en verloor zichzelf in het ene illegale huisfeest na het andere. Hij had veel bijbaantjes, van rookworstensorteerder tot vuilnisman. Gelukkig rolt hij op een gegeven moment de horeca in en begint hij als leerling bij ’t Parlement in Helmond.

Uiteindelijk wordt hij daar zelfstandig werkend kok en komt hij in contact met Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen. Hier kan hij al snel aan de slag, maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Op 26-jarige leeftijd had Jermain namelijk 0 ervaring en Soenil zag nog niet direct het culinaire talent in hem. Na een stroef begin wordt Jermain chef de partie en begint hij steeds meer zin in zijn werk te krijgen. Hij zette alles op alles om zijn kooktechnieken te verbeteren en zijn eigen gerechten te maken. Zo werd hij steeds zekerder van zijn kunnen en als klap op de vuurpijl verdienden ze de tweede Michelinster bij De Lindehof.

In 2016 was het tijd voor Jermain om de deuren van zijn eigen restaurant te openen: De Rozario in Helmond. Niet veel later stond Michelin op de stoep en nog in datzelfde jaar stond hij in de gids. Dan nog zonder ster, maar deze heeft hij met zijn team in 2018 weten te bemachtigen en tot op heden met glans weten te behouden. In restaurant De Rozario draait alles vooral om het koken met heel je hart. De kookstijl is voornamelijk Aziatisch met een nadruk op Indonesië.

Jermain ziet vooral dat er een evolutie gaande is in de wereld en in de seizoenen. Dat voel, proef en zie je om ons heen. Een goed en mooi moment om op een andere frequentie af te stemmen….

Chef Jermain de Rozario staat dan ook voor spektakel. Let op! Dit zal een spectaculaire sessie worden aan de Chef’s Table op BITE of Amsterdam 2024!

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

• Toegang tot het festivalterrein
• 100+ deelnemende restaurants, chefs, borrelterrassen en merken
• Masterclasses en kooklessen in de Kookschool
• Meedoen aan proeverijen
• Verschillende workshops in het Workshop paviljoen

BITE of Amsterdam is dit jaar jouw culinaire hoogtepunt!