31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Take a BITE at Amsterdam's
finest restaurants!

Orlando David

Orlando David is een Amsterdamse chef-kok van Chileens-Colombiaanse afkomst. Tijdens zijn reizen leerde hij verschillende keukens kennen die zijn stijl van koken sterk hebben beïnvloed.

David werkte in diverse toprestaurants samen met gerenommeerde chefs als Nick Bril, Richard van Oostenbrugge en Michael Wolf. Na een aantal jaar werd hij gevraagd om zich aan te sluiten als chef bij het team van het met 3 Michelinsterren bekroonde restaurant van Sergio Herman: het legendarische “Oud Sluis” in Zeeland.

Uiteindelijk bleef David daar 2 jaar koken, tot de sluiting van het restaurant in 2013. David verhuisde terug naar Amsterdam, waar hij als chef-kok ging werken in het restaurant van zijn tantes: Singel 101 aan de prachtige Singel in hartje Amsterdam. David drukte een enorme stempel op dit restaurant door de speciale fine dining menu’s en culinaire creaties die hij daar samenstelde.

In 2023 opende David zijn eigen fine dining concept: R21 op de Peperstraat 23 in Amsterdam. Hier vind je ook weer zijn unieke stijl van koken terug: een internationale, met de tijd meegaande keuken vol kwaliteitsproducten. David’s filosofie is dat geen enkele kok gelimiteerd moet worden in het gebruik van smaken van over de hele wereld.

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

– Toegang tot het festivalterrein met 100+ restaurants, chefs, producenten en merken
– Deelname aan kooklessen in de Kookschool, de BBQ Challenge en proeverijen
– Culinaire markt, live muziek en DJ’s op de terrassen en paviljoens tot zonsondergang