31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Peter Kohlmann

Toen Peter Kohlmann op zijn 14e zijn eerste functie in de horeca als afwasser bekleedde was hij gelijk verkocht. De hitte, de druk en het harde werken in een professionele keuken intrigeerde hem. Toch koos hij ervoor om op zijn 15e toe te treden tot het bedieningsteam. Hier werd snel duidelijk dat een eigen restaurant het einddoel was.

Na een buitenlands avontuur manoeuvreert de 19 jarige zich richting de hogere hotelschool.

Op zijn 23e besloot hij toch de keuken weer op te zoeken met als doel het reilen en zeilen van de ‘’achterkant’’ ook volledig onder de knie te krijgen. Een jaar training bij restaurant C (hulpkok) onder Arnout van der Kolk heeft hem veel bijgebracht over de fine dining keuken met een franse basis.

Na een jaar vertrok hij naar Café Restaurant Nieges waar hij van Casper Moolhuijzen een aanbod kreeg om bij hem in de keuken te werken als zelfstandig werkend kok. Hier leerde hij hoe je op hoog niveau en groot aantal gasten kan serveren.

Een jaar later volgde het aanbod van Casper om sous-chef te worden van Cafe Nieuw Amsterdam. Leidinggeven en organisatie stonden centraal.

Na Cafe Nieuw Amsterdam wilde hij meer focussen op zijn leerweg en solliciteerde hij bij Sander Bierenbroodspot voor een functie bij hem in de keuken. In zijn tijd bij Sinck mocht hij de eervolle functie van sous-chef bekleden waar hij onder andere nauw samenwerkte met top-sommelier Sabas Joosten en kookte hij regelmatig voor menig sterrenchef.

Gedurende zijn loopbaan bij Sinck kwam hij Bart van der Kley en Tommy Rooimans tegen. Twee jonge ondernemers die tijdens hun studententijd in Groningen een studentikoos catering bedrijf begonnen wat al snel uitgroeide tot een genormeerde partij die opzoek was naar een 3e compagnon met horeca- en keukenervaring in het bijzonder. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plek en op 28 jarige leeftijd sloot Peter zich aan bij Chimi & Churri Catering. Kort daarna opende zij met z’n drieën Bar Chimi aan de Amstel.

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

• Toegang tot het festivalterrein
• 100+ deelnemende restaurants, chefs, borrelterrassen en merken
• Masterclasses en kooklessen in de Kookschool
• Meedoen aan proeverijen
• Verschillende workshops in het Workshop paviljoen

BITE of Amsterdam is dit jaar jouw culinaire hoogtepunt!