31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Helling 7

Aan het IJ in Amsterdam zit restaurant Helling 7. De bouw is circulair en ligt op een helling die onderdeel is van scheepswerf Damen. Eigenaar Daan Bonsen bedacht samen met Maverick Bouw, Jasper Goossen en Tom Veldhuis het concept.

Helling 7 is een oude werfkantine in een modern jasje. Het restaurant met terras ligt op een plat dak waar vroeger boten op werden gerepareerd. Vanuit Helling 7 kijk je uit op zowel het IJ als op het Kraanspoor. Bij de bouw van het restaurant zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Dit maakt het concept duurzaam. “Bijna geheel met staalrestanten, oude lastorens en oude houtplaten van boten is dit enorme gevaarte in coronatijd neergezet”, vertelt Bonsen. De houten vloer is gemaakt van een voormalig scheepsdek en de palen zijn oude stempels die schepen ondersteunden wanneer deze te water werden gelaten.

OPEN KEUKEN

Het restaurant heeft een open keuken. De koks bereiden de gerechten hier bijna geheel op open vuur en zonder gebruik van gas. De ‘witte brigade’ staat onder leiding van head chef Carl Gast. Naast een ruime menukaart, heeft het restaurant ook een cocktailkaart. Deze heeft een nautisch thema en is samengesteld door Tim Lefevre, barmanager van de cocktailbar Door74 in Amsterdam.

Bij Helling 7 kan de gast terecht voor food, drinks en events, en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept.

Adres

TT. Melissaweg 57

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

• Toegang tot het festivalterrein
• 100+ deelnemende restaurants, chefs, borrelterrassen en merken
• Masterclasses en kooklessen in de Kookschool
• Meedoen aan proeverijen
• Verschillende workshops in het Workshop paviljoen

BITE of Amsterdam is dit jaar jouw culinaire hoogtepunt!