31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Take a BITE at Amsterdam's
finest restaurants!

Meliefste*

Een weerspiegeling van Zeeland

Alles wat wij doen, is volledig geïnspireerd op wat je buiten ziet. Restaurant Meliefste is een weerspiegeling van de natuur. Van het interieur tot het bord. We nemen je mee op reis in het moois dat Zeeland te bieden heeft. Dat begint bij de vis uit het Veerse Meer voor onze deur, dan gaan we langzaamaan naar de Oosterschelde en vanuit daar door naar de Noordzee en het vaste land.

Visser Marcel 

Mijn belangrijkste inspirator is buurman Marcel, onze visser. Zijn vissersboot ligt 15 meter van onze voordeur vandaan. In principe vist hij op paling, maar hij leert ons zoveel meer over de andere vissoorten, schaal- en schelpdieren die hij tegenkomt. Zo hebben we naast paling ook vaak mooie bijvangst zoals strandkrabben op het menu. Marcel is geen viswinkel, het is elke dag een verrassing wat de omgeving ons brengt. Dat houdt het menu en ons werk gevarieerd en spannend.

Oude kaas met piccalilly

Al vanaf onze opening in 2015 starten we met het hapje met oude kaas en piccalilly. Qua uiterlijk evolueert het elke keer weer, maar de smaak blijft hetzelfde. Dat zijn smaken die me herinneren aan vroeger. Als klein kind at ik altijd oude kaas met piccalilly op mijn boterham. Op dit moment serveren we het in de vorm van een visje. Het is zo superlekker. Als je er eentje eet, ontstaat er direct drang naar meer en krijg je zin in de volgende gang. Precies wat we willen hebben!

Adres

Wolphaartsdijkseveer 1, 4471 ND Wolphaartsdijk

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

– Toegang tot het festivalterrein met 100+ restaurants, chefs, producenten en merken
– Deelname aan kooklessen in de Kookschool, de BBQ Challenge en proeverijen
– Culinaire markt, live muziek en DJ’s op de terrassen en paviljoens tot zonsondergang