31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Le Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk is het restaurant van Chefs Jacques & Laurent Pourcel. Ze staan aan het roer van het restaurant van het weelderige 17e-eeuwse Richer de Belleval Hotel, gelegen in de heuvels van Montpellier. Onder duizelingwekkende plafondfresco’s of op de voortreffelijke patio op de binnenplaats is het een genot om de culinaire talenten van de Montpellier-tweeling te (her)proeven, waarbij elk detail wordt verbaasd en gladgestreken terwijl ze Gallische recepten verfijnen en hun kenmerkende creatieve stempel toevoegen.

Gastrobar GREEN is een restaurant op de bovenste verdieping van VALLEY op de Zuidas. Adembenemend uitzicht over de mooie stad. GREEN is grootstedelijk en relaxed. De kaart is vegetarisch en werelds. En voor de liefhebbers hebben we ook het mooiste vis en vlees als bijgerecht.

Open voor lunch en diner van woensdag tot en met zaterdag.

De naam zegt het al: uiteten gaan moet een feestje zijn, en bij FÊTEVIS is dat hoofdzakelijk met topverse visgerechten. Vertrouwde klassiekers, maar ook lekkere smulgerechtjes om samen te delen. Uiteraard vergeten we de gasten niet die liever een vegetarisch gerecht of een mooi stuk vlees willen. De gerechten worden veelal in het zicht van de gast bereid op een grill met open vuur, in houtovens en moderne rookkasten.

Iedere dag open voor het diner vanaf 17.00 uur en op vrijdag vanaf 12.00 uur.

Peter Lute zocht al jong een manier om zijn creativiteit te uiten. In de natuur op zoek naar de geur en beweging in de uienvelden waar hij langsfietste als hij naar school ging, op het water als fanatiek surfer, maar ook door het maken van maquettes om de ideeën die in zijn hoofd zaten vorm te geven. De passie voor bouwen en iets creëren vond hij in de keuken, waarbij ook al snel de organisatie daarom heen fascineerde en de ondernemer was geboren. Van Dikker&Thijs in de jaren 80, via diverse sterrenzaken en grote hotels kwam in 2001 het moment om te onderzoeken of een eigen zaak tot de mogelijkheden behoorden.

In 2002 opende hij samen met zijn vrouw Marieke LUTE restaurant in de oude buskruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel. Deze plek is altijd de basis gebleven. Er zijn in de loop van de jaren veel projecten geweest waar LUTE zijn naam aan heeft verbonden. “Van alles leer je of het nu meer of minder succesvol is”. Het restaurant in Ouderkerk staat nog fier overeind en samen met de dochters Sara en Isabelle heeft deze plek nieuwe energie gekregen en heet nu FÊTEVIS. Een toegankelijk restaurant waar vis een hoofdrol heeft.

Naast FÊTEVIS is er het bijzondere restaurant GREEN op de 26ste verdieping van het gebouw Valley op de Zuidas in Amsterdam. Een speakeasy restaurant met het meest fantastische uitzicht over Amsterdam en verder. De gerechten zijn in de basis vegetarisch en vis en vlees worden als bijgerechten geserveerd.

De nieuwste uitdaging ligt nu in de Noordoostpolder, in Kraggenburg, op een plek waar niemand een restaurant zou beginnen. In een oude stal van schokbeton met strakke, perfecte lijnen. Een nieuwe plek waar het gevoel van bouwen en iets nieuws creëren weer volop aanwezig is. Het moet een groots restaurant worden, met plek voor een beperkt aantal gasten, dat niet het hele jaar open is. Een zelfvoorzienende plek waar nu al een deel van de groentes wordt geteeld voor in de restaurants. De bouw neemt zijn tijd en opening is gepland in het najaar van 2025.

Peter is op BITE te vinden met de combinatie FÊTEVIS/ Gastobar Green én verzorgt een Chef’s Table sessie op zondagavond 2 juni!