31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Vanuit een grote passie en interesse voor eten en koken begon Anne tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam te werken als kok in verschillende keukens van restaurants. Ze groeide door naar de rol van chef-kok bij visrestaurant The Good Companion, waarna ze zich meer ging focussen op gerechtontwikkeling en keukentrainingen voor verschillende restaurants en bedrijven.  Bij de Kaasbar focust ze zich op de menuontwikkeling van pairings bij de kazen en andere kaasgerechten, zoals de kaassoufflé die jullie kunnen proeven bij BITE of Amsterdam. Anne vindt het belangrijk om niet alleen de smaak van de kaas eruit te laten springen, maar ook de herkomst van de kaas te laten terugzien in de pairing en zo alles wat de Nederland te bieden heeft in de schijnwerper te zetten. Met een focus op lokale en seizoensgebonden producten wordt het eten van elke kaas een beleving met een verhaal.

Bij Kaasbar Amsterdam is kaas niet alleen een lekkernij, maar een manier van leven. Werkend met uitsluitend Nederlandse boerderijen streven wij ernaar om iedere gast een stukje van de Nederlandse kaascultuur te laten proeven. Gelegen in het bruisende hart van de Amsterdamse Pijp bieden wij een unieke ervaring voor kaasliefhebbers en fijnproevers. We presenteren onze zorgvuldig samengestelde selectie van 30 kazen op een lopende band, ook wel de kaastrein genoemd. Laat je verrassen door onze heerlijke combinaties met wijnen en pairings die de kaas naar een ander niveau tillen. Bij Kaasbar Amsterdam beloven we elke bezoeker een smaakvolle reis van ontdekking. Kom langs en proef de rijke tradities van de
Nederlandse kaascultuur.

Ps, wist je dat wij ook een Kaasbar in Utrecht hebben?

Bij OTEMBA vloeien de talenten van een Japanse chef en een Nederlandse chef met Aziatische roots samen tot een unieke culinaire ervaring. De Japanse chef, meester in traditionele kooktechnieken, vormt met zijn kennis van rijke bouillons en perfect deeg voor ramen en gyoza de basis. De Nederlandse chef voegt hieraan zijn creatieve flair toe, geïnspireerd door zowel Europese als Aziatische keukens. Hij ontwikkelt unieke toppings en sauzen (tare), die de gerechten een onderscheidende twist geven. Hun samenwerking resulteert in een menu dat de essentie van OTEMBA belichaamt: een hedendaagse smeltkroes van culturen en smaken, waarbij traditionele Japanse gerechten een persoonlijke en innovatieve touch krijgen.

Overgewaaid uit het warme Barcelona maakte dit concept in de zomer van 2017 haar entree in onze hoofdstad. Het idee voor een cava bar ontstond tijdens een reis naar Barcelona, waar vijf horeca broeders zich onderdompelden in de bruisende Spaanse barcultuur.

Het interieur  van Five Brothers Fat doet denken aan de vele Spaanse cava barretjes, maar dan met een eigentijdse look. Zo is er een open keuken, een chef’s table en een marmeren bar waar je uitgebreid aan kunt dineren. De flessen Cava vliegen je hier om de oren terwijl je geniet van kleine tapas die à la minute voor je worden bereid. Geen poespas, gewoon authentiek en heerlijk.