31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

31 mei t/m 2 juni 2024
Amstelpark, Amsterdam

Take a BITE at Amsterdam's
finest restaurants!

SAAM restaurant

SAAM staat voor: South Africa-AMstel. Maar ook voor ‘samen’ in het Zuid-Afrikaans. SAAM wil laten zien dat het ook anders kan, en misschien wel moet. Met een ongedwongen sfeer, lekker eten en goede wijn met de juiste aandacht van het team. Het team achter SAAM heeft een duidelijke visie voor ogen en heeft aan ervaring geen gebrek. De keuken staat onder leiding van executive chef Margot Janse en wordt aangestuurd door chefs Jasper Hermans. Daarnaast staat er een team van top sommeliers klaar, bestaande uit Koen van der Plas en Jet Rijkers, om de gasten van SAAM restaurant te voorzien van de mooiste wijnen.

Het menu bij SAAM restaurant bestaat uit gerechten die een samensmelting zijn van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken, met uitsluitend pure en eerlijke ingrediënten. Op de wijnkaart wordt er speciale aandacht gegeven aan de mooiste wijnen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Daarnaast is er ook een rijk scala aan Europese wijnen te bestellen, best of both worlds dus. Bij SAAM restaurant geniet je van een ongedwongen restaurantbeleving met persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid, waarbij de formele sfeer achterwege is gelaten. Hoewel alle materialen op een bescheiden wijze gepresenteerd worden, maakt SAAM restaurant gebruik van enkel de hoogst haalbare kwaliteit, zodat iedereen zich thuis voelt zodra zij binnenstappen.

Het restaurant beschikt over 48 couverts op de begane grond, waaronder een chefs-table voor 10 personen die het beste zicht biedt op de bereiding van de culinaire verrichtingen door chefs Jasper Hermans en Rody Ponne. Daarnaast is er ook gedacht aan gasten die graag SAAMenkomen aan de bar. SAAM restaurant heeft namelijk een bovenbar met 20 plekken. En in de zomer een terras, met aanlegplek voor de boot, met 30 plekken. Laat je adviseren door een team van topsommeliers voor de beste wijn-spijservaring. Mede-eigenaar Margot Janse, voormalig chef van The Tasting Room bij Le Quartier Français, blijft in Zuid-Afrika wonen en brengt van daaruit haar inspiratie voor het menu. Janse werkt virtueel met het team samen en bezoekt SAAM restaurant gedurende het jaar regelmatig.

Adres

Amstelzijde 59, 1184 TZ Amstelveen

Ready to
take a bite?

Je ticket voor BITE is inclusief:

– Toegang tot het festivalterrein met 100+ restaurants, chefs, producenten en merken
– Deelname aan kooklessen in de Kookschool, de BBQ Challenge en proeverijen
– Culinaire markt, live muziek en DJ’s op de terrassen en paviljoens tot zonsondergang